torstai 26. tammikuuta 2017

Miksi teen kevyitä sarjoja?

Julkaisin eilen instagramissa treenistäni jalkaprässi videon. Yksi kommentoija halusi tietää miksi teen niin kevyitä sarjoja. Sarjathan siis meni 100kg x 8, 100kg x 8 , 120kg x 8 ja 120 kg x 7.

Video otettu ensimmäisestä sarjasta. 100 kg x 8


Syynä mun "kevyisiin sarjoihin" on seuraava; en ole painonnostaja, en tähtää läheskään maksimipainoihin mun treeneissä. Lihas kasvaa kyllä kevyemmälläkin painolla jos tietää mitä tekee. Toki jalkojen taka-akseli vaatii paljon painoa koska siellä on isoja lihaksia.

Kun pyrkii pitämään tuntuman koko ajan treenattavalla lihaksella, liike tuntuu aika paljon.  Mun treeneissä on tällä hetkellä myös vaan minuutin palautukset. Otan siis kellosta aikaa sarjan loppumisesta, milloin seuraava alkaa.  Hikihän siinä tulee ja rasittaa lihasta enemmän kuin esimerkiksi kolmen minuutin tauko eikä kyllä loppua kohden enää nii kevyeltä tunnukkaan.

Tästä syystä siis näitä "kevyitä sarjoja". Kaksi ekaa oli kieltämättä vähän höntsäilyä kun tuli ladattua sittenkin liian vähän painoja prässiin. On kuitenkin parempi ladata aluksi vähän liian vähän kuin mennä rikkomaan paikat liian isoilla painoilla. Hitusen pienemmillä painoilla on hyvä etsiä sitä tuntuman saamista ja oikeaa tekniikkaa. :)

Tälläistä vastausta en ihan jaksanut instagramiin tarinoida, koska siitä näytti tulevan tälläinen ihan pätevän mittainen blogikirjoituskin. Lisääkin voisin laittaa mun treeneistä tällä hetkellä. Tapoja treenata on paljon. ;)


Ja hei muistakaas käydä lukemassa myös viimeisin tekstini voimaravinteet-blogissa. Siellä vähän tunnelmia Keravan Power Centeriltä!