sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Interrail - Passi Roomasta

Hirveen pitkään siitä kun viimeks kirjotin jotain kesän matkasta. Ja seuraava ulkomaanreissu häämöttää jo viiden päivän päässä! Noh, näitä on kiva muistella. :)

Tosiaan La Speziassa Nooralta varastettiin lompakko (rahaa + Visa Electron) ja passi.

Ainoa paikka Italiassa, mistä passia voi hakea on Suomen lähetystö Roomassa. Sinne tosiaan sitten pitäisi poiketa, ei kuulunut suunnitelmiin. Roomaan matkattin Bolognan kautta, sillä sielä oli meillä yöpaikka. Bolognassa ei kauaa oltu, oikeastaan vaa yö, kun piti ehtiä Roomaan tiettyyn kellon aikaan.

Bolognassa ehdittiin ilta viettämään.


Rooman päärautatie-asema oli valtava, kun päästiin perille, tarvi meidän hommata hostelli, jottei tarvis raahata rinkkoja lähetystöön. Sinne olisi muutama kilometri matkaakin. Löydettiin yksi paikka, mutta vastaanottovirkailja oli jostain syystä ottamassa meiltä enemmän rahaa, mitä netissä väitettiin yön maksavan. Jotenkin tuntui huijaukelta ja vaihdettiin paikkaa.

Löydettiin sitten edullinen Two Ducks Hostel ja mentiin sinne. Noh, tätä paikkaa pyöritti pari intialaista tyyppiä. Huoneet ei ollutkaan siinä rakennuksessa mihin mentiin, vaan meidät vietiin muutaman kymmenen metrin päähän ja näytettiin huoneet. Ihan asiallinen, mutta ilmastointia ei...

Näitä tuli ostettua ja mäkkärin netti oli pelastus monessa kohtaa!

Minä ja Noora lähdettiin lähetystöön. Päästiin perille helposti ja ehdittiin oikeaan aikaan Sielä sitten kerrottiin miten kävi ja näytettiin dokumentteja; La Spezian poliisiasemalla täytetty rikosilmoitus ja kopio vanhasta passista. Sitten Nooralta pyydettiin passikuvaa. Ei meillä semmosta ollut kun ei kukaan sanonut että piti olla. Virkailija neuvoi lähimmän kuva-automaatin ja sinne mentiin. Automaatti söi viimeisen käteisrahan, joten kuvaan oli pakko tyytyä. Se, noh, sanotaan näin että se uus kuva hauskuutti monia, joka sen näki myöhemmin matkalla...

Kuva kourasssa takaisin lähetystöön ja asia eteni. Kunnes kysyivät että onko se passin hinta eli 160 euroa käteisenä. No ei tietenkään ollut, kun ei kukaan sanonut ettei sitä voi maksaa kortilla sielä. Siinä sitten pohdittiin että mitäs nyt. Soitin isälleni Suomeen, joka sai sitten onneksi maksettua passin pankkisiirrolla...

Olis ollut paljon helpompaa jos noista asioista olisi mainittu etukäteen. Matkalle siis voi olla ihan fiksua ottaa erillinen passikuvakin mukaan. Toki noita passikuvaus paikkoja on, mutta ei niissä mitään parhaita kuvia saa.

Saatiin homma tosiaan tehtyä ja viikonlopun yli pitäisi passia odottaan. Seuraava yö hostellissa ja lauantai-aamuna suunnattaisiin Veronaan viettämään viikonloppua. Roomaan siis palaamme vielä.

Hostellin ikkunasta näkymmää. Happy Mealin kanssa saatu poni oli loppu matkan maskottina :)


2 kommenttia:

  1. Moikka! Kun tuo passi katosi oliko teillä muita henkilöllisyystodistuksia? Pystyittekö jatkamaan matkaa normaalisti? Miten passitta pääsi junaan?

    VastaaPoista
  2. Serkullani ei tainnut muita henkkareita olla mukana. Mutta kopiot vanhasta passista auttoivat paljon. Pystyimme matkustamaan junilla Italian sisällä passia odotellessa. Passin kopiot ja rikosilmoitus varkaudesta oli meillä sitten mukana koko ajan siltä varalta jos kysytään. Italiassa ei tarvinut junaan noustessa näyttää passeja eikä niitä tarkastettukkaan kertaakaan muistaakseni.

    VastaaPoista

Kommentoi/kysy :)