keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Interrail - Päivä Ljubljanassa

Heippa taas! Reissu postausta pukkaa!

Viimeks seikkailtiin ihanan Bled-järven rannalla ja illalla otettiin suunta kohti pääkaupunkia, Ljubljanaa.

Hapy meal - Heppa Bledissa. 




Meillä oli aika otollinen aika lähteä sillä alkoikin sitten satelemaan ja junaa odottaessa vähän ukkostikin. Junamatkaa oli suunnilleen tunti, joten pitkästä matkasta ei ollut kyse. Oltiin kuitenkin joskus kymmenen aikaan perilllä ja jonkun aikaa käveltiin ja suunnistettiin hostelliin minkä olin varannut.

Hostelli oli suhteellisen edullinen, johtuen varmaan siitä että oli jonkun matkaa keskustasta poispäin, Rauhallista alueella oli ja yökin pimeni sitten. Vähän epäilytti että mahtaako missään olla kun käveltiin vaikka kuinka pitkään mutta löytyihän se, Ensimmäisenä koko paikasta näin kuitenkin kuntosalin, josta ilostuin.. Respassa oli sitten kysyttävä mitä sali maksaa ja hinta oli 5€ - puoleen hintaan yöpyjille kun alkuperäinen hinta oli 10€.


Itsellä taas yläpeti, kuva http://www.bit-center.net/


Huoneet oli aika karut, ne sijaitsi kellarikerroksessa ja ei mitenkään kodikasta ollut. Mutta nukutuksi sai ihan hyvin ja herätyksen laitoin jo 7.30 koska salille oli päästävä ennen aamupalaa. Ja ai että kun oli kiva päästä treenailemaan. Sali oli aika iso ja sielä oli vaikka mitä; ei ollut mikään jenkki-hotelli-tyylinen sali vaan ihan kunnon treenisali. Lähestulkoon kaikki mitä kaipasinkin löyty.

Aamupalasta maksettiin erikseen 3,50 € ja oli kyllä enemmän kuin hintansa väärti; tarjolla oli vaikka mitä. Vaikka huoneet oli karut, niin respa ja aamiaispaikka/baari oli tosi  mukavat ja henkilökunta ystävällistä. Otettiin siitä sitte hedelmää sun muuta matkaan mukaan ja suunnattiin kohti keskustaa.

Vähä hulia <3





Keskusta oli todella nätti ja rauhallinen. Kuljettiin ympäriinsä ja mentiin sitten kukkulan päälle linnalle. Sinne pääsi kävellen tai hammasradalla. Valittiin hammasrata matkatavaroiden takia ja koska päivä oli aika lämmin.

Linna oli ihan hieno ja sieltä näki koko kaupungin ja enemmänkin. Ljubjana on kuitenkin yksi pienimmistä pääkaupungeista, joten se ei  valtavaa aluetta kata. Linnassa oli museo ja ravintola, mutta hinnat yllättävän kalliit joten jäätelöpalloihin "tyydyttiin". Huomas että oli turistipaikassa.




Linnasta sitten tultiin alas keskustaan ja alettiin kulkea joen vartta pitkin. Paikka vaikutti tosi rauhalliselta, mikä varmaan johtui siitä että oli sunnuntai. Vielä olisi aikaa ennen ensimmäistä yöjuna-,matkaa, joten suunnattiin Tivoliin - kaupungin suurimpaan puistoon.

Puistoon saavuttuamme tajuttiin miks keskustassa oli nii hiljasta. Kaikki on tullu nauttimaan kauniista sunnuntaista sinne. Oli kyllä hieno ja tosi iso pakka. Lähinnä vaan etittiin paikka missä löhöiltiin, syötiin ja kirjoiteltiin matkapäiväkirjaa.




Illan tullen sitten suunnattiin rautatieasemalle, josta juna lähtis kohti Kroatian Splitiä. Ekasta yöjuna-kokemuksesta sitten ens kerralla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi/kysy :)