torstai 25. elokuuta 2016

Suklainen proteiini-chiavanukas

Moikka!

Dieetillä tulee testailtua kaikenlaisia ruokia ja varsinkin niiden yhdistelmiä kun haluaa vähän vaihtelua ja täytyy saavuttaa tietty makrojakauma. On ollut onnistuneita ja vähemmän onnistuineita versioita kaikenmaailman jutuista ja nyt löyty kyllä sellanen herkku mitä ehkä silloin tällöin viittii ottaa, vaikkei olis ees dieetillä!

Tätä tää joskus on, mutta onneks ei nyt :)




Nimittäin suklainen proteiini-chiavanukas. Oon nyt ihastunut täysin noihin chia-siemeniin koska niistä saa kivan lisän puuroon, smoothieihin ja rahkaan. Ja niissä on niin paljon hyvää että kannattaa ottaa käyttöön ehdottomasti!

Yks päivä vähän pohdin että mitä ottaisin kahville riisikakkujen ja banaanin kanssa. Jotain proteiini-pitoista mieluiten... Joskus heitän makuheraa vaan kahvin joukkoon tai syön proteiinipatukan. Mutta nyt teki mieli jotain uutta ja yhdistelin juttuja ja synty aikas hyvä vanjukas.

Tässä tähän herkulliseen vanukkaaseen sitten ohjetta.

5 g vedessä liotettuja chia-siemeniä
20 g suklaanmakuista heraa (Käytin FortixNutritionin UltraWhey-proteiinia)
½ dl kevyt maitoa
1-2 tl tummaa kaakaojauhetta


Liotin ensin hetken (n. 20 min riittää) chia-siemeniä. Mulla on tapana laittaa ne likoomaan shotti-lasiin jonka täytän sitten täyteen vedellä. Mittasin heran ja sekoitin joukkoon chia-hyytelön. Lisäsin maidon ja muussasin joukkoon banaanin. Lopuksi sekoitin joukkoon kaakaojauheen.



Ja ravintosisältöhän tässä yhdessä annoksessa on suunnilleen tämä:

Kaloreita 135 kcal
Proteiinia 19 g
Hiilihydraattia 7 g
Rasvaa 3,5 g

Annoskoko ei ole suuri, mutta mielestäni sopiva. Hifistelijäthän voi laittaa tähän vaikka raaka-suklaajauhetta, mutta mulla ei semmosta ole joten tummaan sokerittomaan versioon turvauduin. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi/kysy :)