keskiviikko 31. elokuuta 2016

Poseerauksen tärkeys

Jälleen uusi viikko aluillaan ja syksy lähenee... Hieman haikeasti katselen kun pimeää tulee kun lähden salilta ja kotitalon käytävällä on keltaisia lehtiä. Kuitenkin innolla ja jännityksellä mennään ja puuhaa on paljon...

Nyt viikonloppuna olin taas tädilläni ja sunnuntaina oli poseharkat tiimin kanssa. :)

Tanja Niskanen ja Mikael Leppänen nousevat mun lisäksi Jyväskylässä lavalle! Kiitos kuvta Mika Korhonen





Poseeraus on (erittäin tärkeä) osa-alue fysiikka-lajeissa ja kun ne tekee oikein voi fysiikastaan saada entistäkin paremman.

Olen koko kesän harjoitellut poseerauksia n. kerran viikossa. Pikku hiljaa olen lisännyt poseerauksia ja nyt harjoittelen useampana kertana viikossa. Noin vartinkin posettelut treenin jälkeen on hyvä tehdä. Yksin siinä kuitenkin ehtii käymään nopeasti esittelyn, vertailukäännökset ja kävelyt. Ja vaikka niitä samoja liikkeitä ja asentoja on harjoitellut pitkään, niin hiottavaa ja parannettavaa aina löytyy.

Itsellänikin on tietyt heikkoudet tai hankaluudet asennoissa. On hyvä että ne osataan tunnistaa ja osaava opettaja osaa neuvoa mitä tehdä toisin että asento on parempi. Meidän tiimille vetää poseharkkoja Maija Jouhki, joka kyllä osaa asiansa. Vinkkejä ja palautetta tulee ja koen että olen kehittynyt poseerauksissa valmennukseni aikana.


Nyt hetki sitten tuli bikinin poseerauksiin myös uusi sääntö, nimittäin ryhmäkävely. Olin iloisesti yllättynyt kun kuulin tästä vaikka vähän ärsytti kun ei paljoo ollut sellaista harjoitellut. Itselleni kuvio oli kuitenkin jonkin verran tuttu kun olen katsonut videoita kansainvälisistä kisoista. Jotenkin todella kiva että se tuli, mutta silti vähän jännittää miten se sujuu.

Ryhmäkävely lisättiin siis finaalikierroksen vertailuun ja siinä siis kävellään 3 askelta taakse ja 3 askelta takaisin eteen käännösten välissä.


 4 minuutin jälkeen videolla nähdään tämä finaalivertailu ja ryhmäkävely.

Pari vinkkiä poseerausharjoitteluun:

- Muista korkkarit kun harjoittelet, niissä poseeraaminen tuntuu täysin erilaiselta.
- Muista hymyillä, kun hymyilee joka harjoituskerralla, se tulee automaattisesti (aina voi yrittää neuvoa vaikken itsekkään välillä muista... ).
- Etsi itsellesi luonnolliselta tuntuvat asennot. 
- Rauhallisuus. Niin käännöksissä kuin kävelyssäkin.

Kun perusjutut poseerauksessa on kunnossa voi sitten tuoda vähän maustetta ja kikkailua mukaan. Paras on tietenkin siis lähteä siitä että osaa olla itse asennossa ja sulavasti vaihtaa käännöksissä. Tärkeää on ehdottomasti itsevarmuus ja se  HYMY! :D

Ennen kisoja haluan vielä vähän hioa tuntemattomassa ympäristössä ja tuntemattomien ihmisten kanssa poseerauksia joten olen myös Tampereelle menossa poseeraustunnille. Kriittisesti tarvii suhtautua jottei mene ohjeet sekaisin,  mutta olen valmiina imemään kaikki vinkit ja ideat...

Ja hei! Maijan poseerausvalmennuksen löydät facebookista ja häneen voit ottaa yhteyttä jos poseerausvalmennus kiinnostaa. :)

Tämän tekstini voit löytää myös meidän tiimin blogista. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi/kysy :)