lauantai 21. toukokuuta 2016

Interrail - Venetsia

Moikka! Päätin ottaa itseäni tässä niskasta kiinni ja kirjoittaa vähän reippaammin näitä reili-muisteloita. Itseasiassa tää kirjotus on sellainen minkä kirjoittamista olen innolla oottanut, sillä Venetsia oli yksi aivan suosikeista viime kesänä! Harmi ettei enempää aikaa ehditty tuossa kaupungissa viettämään! :)

Junassa nukuttiin, juteltiin, kirjotettiin matkapäiväkirjaa ja kuunneltiin musiikkia. Ja tietysti katseltiin maisemia!



Viimeksi Noora sai uuden passin Roomasta ja jäimme odottamaan junaa Venetsiaan. Pitkän odottelun jälkeen 15.50 lähti juna kohti Venetsiaa. Emme menneet ihan pääasemalle, vaan jäimme sitä ennen pois Mestren asemalla (? jos sain selvää mun matkapäiväkirjasta...). Sieltä pääsisimme bussiin, joka veisi meidät leiri-alueelle, josta meille oli varattu majoitus. Bussista jäätiin pois (eräs nainen onneksi neuvoi) ja vielä oli 15 minuutin kävely alueelle.

Jolly Camping Village sijaitsi aika hiljaisella seudulla, mutta sitten kun alueelle päästiin, niin oltiin aika innoissamme. Alueella oli kauppa, uima-allas, ravintola ja se mitä hetken taas oltiin kaivattu niin pyykkitupa. :) Yövyimme tällä kertaa siis teltassa! Niitä olikin vieri vieressä, ihan kuin pieniä huoneita. Teltassa ei tarvinut maassa nukkua vaan ne oli aika isoja ja sisällä puulattia ja sängyt. Aika makee ja erilainen paikka.


Siinä meidän yöpaikka kahdeksi seuraavaksi yöksi. Tällä mun varauksella sain Nooralta anteeksi Sveitsin riippumatto-majoituksen... Mut hei olihan sekin kokemus!

Koska oltiin aika myöhään perillä, ei paljoo ehditty altaasta nauttimaan, mutta ravintolaan mentiin syömään. Melko edullista ja tosi hyvää ruokaa! Annoskoot ainakin oli isoja ja siksi hintansa väärtejä. Illalla olisi ravintolassa myös bileet. Tunsin itseni kuitenkin vähän kipeäksi ja väsyneeksi ja jäin nukkumaan kun Noora ja Jenni suuntasivat juhlmaan. Korvatulpille oli käyttöä sillä bileet kyllä kuuluivat kangasseinien läpi...

Oli pakko saada lihalautanen koska tuntu että oli syöny pelkkää kasvista koko reissun!


Alueelta järjestettiin bussikyytejä Venetsiaan ja matkoja sai varata. Aamulla jonotettiin respassa, mutta seuraava bussi, jossa oli tilaa olisi lähtenyt vasta 16.00, joten päätetiin käyttää sitten paikallisbussia. Paluulippu otettiin kuitenkin heiltä.. Paikallisbussissa olikin aika paljon porukkaa. Bussi ei maksanut mitään, sillä kuski ilmotti että liput on loppu(!).  Matka kesti n. 20 minuuttia.

Siitä sitten lähdettiin kiertämään Venetsiaa. Venetsia oli sellainen mitä kuvittelinkin. Ainut mikä oli toisin, oli turistien määrä. Odotin kaameeta ruuhkaa, mutta vain nähtävyyksien lähelllä oli paljon porukkaa. Venetsiassa on paljon kapeita kujia jotka ylittävät kanaaleja sieltä täältä. Kun poikkesi isommalta kadulta pienempään ei vastaan tullut hetkeen ketään. Tosi idyllistä ja rauhallista.



Alettiin siinä sitten haaveilla gondoli-ajelusta ja hinta oli siis 80€/30 minuuttia... Hetki mietittiin että mennäänkö. Mutta; Mistä tietää milloin sitä pääsee Venetsiaan seuraavan kerran - jos ikinä? Joten hypättiin kyytiin. Ja oli hieno kokemus!


Ote matkapäiväkirjasta 10.7: "Hypättiin kyytiin. Tosi rauhoittavaa ja tunnelmallista."



Koko Italiassa olon aikana sää oli ollut todella kuuma. Uutisista pystyin lukemaan että Italiassa oli kuumin kesä pitkään aikaan. Venetsiassa meren läheisyys kuitenkin auttoi asiaa ja ilma oli mukava. Roomassa kun oli ollut aivan liian kuuma. Iltapäivää myöten kuitenkin pilviä alkoi kerääntymään ja mietin että eipä tuo pieni sadekuuro ole pahitteeksi. Myös ukkonen alkoi jyristellä, noh ei siinäkää vielä mitään. Hetken päästä tulikin vettä, mutta mikään tihkusadetta ei ollut, vaan vettä tuli kuin ämpärillä kaadettaessa. Ei meillä mitää varjoja ollut ja se alko niin yllättäen että sitten vaan juostiin johonkin naamio-kauppaan suojaan. Myyjä naureskeli vähän kun meistä jäi lattialle hirveät lätäköt ja oltiin siis läpimärkiä! Onneks sain kameran suojattua muovipussilla.. Reililiput ja passitkin kastu...

Ravintola-annokseni toisena iltana. 


Illalla palattiin yöpaikkaan ja alettiin suunnittelemaan matkaa seuraavaan kohteeseen; Slovenian Blediin. Puhelimella selailin juna-aikatauluja ja olin vähän ymmälläni. Jotta päästäisiin Sloveniaan, meidän pitäisi mennä ensin junalla Italian Udineen ja ottaa sieltä bussi Itävaltaan, Villachiin... ??? Todella outoa.. Noh, päätettiin sitten ainakin sunnata sinne Udineen ja siellä sitten katsella miten homma toimii...

Ja siitä sitten taas joku toinen kerta.. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi/kysy :)