sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Valmistuin personal traineriksi - lähes etänä



Hei! Täällä tuore International Personal Traner! Opiskelin etänä PT:ksi. 
Miten se on mahdollista ja miltä se tuntui?





*Kaupallinen yhteistyö IntensivePT

Syksyllä sain mahdollisuuden opiskella personal traineriksi juuri Suomeen rantautuneen IntensivePT-kurssin avulla. Kurssi olisi mahdollista suorittaa (lähes) etänä, samoin kokeet. 

Kurssi alkoi tiiviisti etäluennoilla, joita pääsi iltaisin seuraamaan missä itselle tuntui parhaalta. Jos et päässyt luennolle, se tallennettiin ja olisi myöhemmin katsottavissa. Yritin osallistua mahdollisimman monelle, sillä silloin pystyi kommentoimaan ja kysymään ohjaajilta heti jos joku jäi askarruttamaan. Kaikkiin ei ollut mahdollisuus päästä, joten olin tosi tyytyväinen siihen, että pääsi näkemään tallenteet.

Kurssiin sisältyy myös pakollinen käytännön viikonloppu, joka meille järjestettiin Helsingissä. Mukava viikonloppu, vaikkakin hieman raskas, sillä infoa ja tekemistä oli paljon kahdeksi päiväksi.


Heti käytännön viikonlopun jälkeen oli mahdollisuus aloittaa kokeiden tekeminen jos siltä tuntui. Itse halusin kuitenkin vielä opiskella lisää ja käydä läpi ohi menneet luennot yms. En ollut tosiaan silloin vielä valmis vetäsemään kokeita läpi. Aikaa olisi hyvin ennen aikarajaa, jolloin kurssi olisi suoritettava. 

Pakko silti myöntää että ajatuksenani oli valmistua hieman aikaisemmin, mutta tällästä tää välillä on.

Lomautuksen loppu tosiaankin sitten meni tehdessä IntensivePT kurssin loppukokeita ja tehtäviä. Koe koostui useasta aikarajallisesta pikkukokeesta, jossa kysyttiin eri aihe-alueista kysymyksiä. Ne olivat monivalintoja tai ihan piti kirjoittaa vastaus. Oikein kirjoituksessa piti olla tosi tarkka, koska muuten tuli hylky. Kokeessa oli myös useampi kirjallinen tehtävä, isompi lopputehtävä ja videotehtävä.  Kaikki nämä oli suoritettava kahden viikon aikana.

Tuntui että tehtäviä piisasi ja halusin panostaa suorituksiini, joten kaksi viikkoa meni todella nopeasti. Mutta työ palkittiin ja parisen viikkoa sitten sain todistuksen ja valmistuin Personal Traineriksi.


Vielä en ole saanut paperista todistusta, mutta sekin on tulossa.


Alanko nyt työskentelemään PT:nä?

Vaikka ajatus PT:n hommista voisi kuulostaa mukavalta, on se oikeasti aika haastavaa ja vastuullista hommaa. Haluaisin tehdä sitä paneutuen asiakkaaseen huolella. Jos elämäntapamuutoksesta tai fitness-lavoista haaveilee, on työn oltava pitkäjänteistä, johdonmukaista ja yksilöllistä. Paljon on otettava huomioon. Sellaiseen saa tosiaan aikaa kulumaan. Tällä hetkellä sitä ei ole minulla tarpeeksi ainakaan tällä hetkellä. 

Omaa päivätyötäni en hetkeen ole lopettamassa, enkä ainakaan paljoa voi ottaa isoja projekteja, sillä on keskityttävä nyt ensin omiin tavoitteisiini. Lisäksi haluan ehkä kouluttautua lisää. Mikäli joku haluaa yksittäistä yksilöllistä treeniohjelmaa ja ruokavaliota, voin tehdä ja antaa neuvoja siinä ohessa. Mennään tälläisellä toistaiseksi.



Kaiken lisäksi on otettava huomioon, että tekisin PT:n hommia yrityksen/toiminimen kautta, joka vaatii taas omat kuvionsa.  Sen aika ei ole nyt. Yhtenä syynä myös tää maailman tilanne. Mutta ehkä jonain päivänä saatan vähentää tuntejani työpaikassa ja ottaa askeleen kohti valmentamista/ohjaamista.

Mitä muuta kuuluu?


Pari viikkoa vierähtänyt taas töiden parissa. Miten voikaan olla iloinen kun on päässyt taas työhön ja arkeen kiinni. Meillä on töissä ollut niin hyvä pöhinä, että on kiva fiilis päivisin! :)

Treenit kulkee ja olenkin ottanut tavaksi mennä suoraan salille heti töiden jälkeen. Ei ehdi niin sanotusti lässähtämään välissä. Ennen oli tapana tosiaan poiketa kotona syömässä ja siis tosi vetämättömiä treenejä sai aikaan. Ero on suuri ja olen saanut itsestäni tosi hyvin irti, vaikka kaloreita on laskettu ja dieetillä ollaan.

Kivaa sunnuntaita teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi/kysy :)