keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Sali-harrastuksen alku.

Keväällä 2013, eli melkein kaksi vuotta sitten aloitin hiljalleen uuden harrastuksen, salilla käymisen. Salilla en ollut muuten käynyt kuin koulun kautta ja ehkä kerran pari vapaa-ajalla, mutta mitään en osannut tehdä. Aluksi kävin silloin tällöin ja tein mitä sattuu. Sitten mulla olikin jo ohjelma jota noudatin, mutta kävin n. kerran viikossa.

Syömiset ei mitenkään kamalan ihmeelliset ollut eikä mitään "sääntöjä". Ruokani oli vähän mitä sattuu, valmistin ne itse tai en. En vain ollut välittänyt mitä siitä saan, kuhan tulee maha täyteen eikä mitään hirveän epäterveellistä.

Tammikuu 2014

Nykytilanne on vähän toinen; käyn 2-3 kertaa treenaamassa, noudattaen toistaiseksi kahta yksijakoista sali-ohjelmaa jotka ovat molemmat koko kehon treenejä, toinen mahdollisimman isoilla painoilla  ja toinen kevyemmillä painoilla, mutta suuremmalla määrällä toistoja. Tavoitteenani on siis saada enemmän lihaksia.  Ruokavalioon on tullut muutoksia ja lisiä. Kanaa, riisiä, rahkaa, proteiinivanukasta.. Eikä se siihen lopu!

Viikko ilman salitreeniä tuntuu tukalalta. Siitä on tullut jonkinlaista terapiaa ja rentoutumista.. Salilla en oikeastaan ajattele muuta kuin suoritusta ja tavoitettani, aivot tuntuu virkistyneiltä kun huolet jätetään hetkeksi kotiin tai viimeistään pukkariin. Ja olokin on hyvä. :D


 

Muutoksia ei ole tullut tietenkään pelkkään tietoon ja osaamiseen, vartalo on muuttunut aika paljonkin; kroppaan tullut massaa päälle viisi kiloa (n. 44 kg -> n. 50 kg). Varmasti enemmänkin olisi tullut jos olisin vetänyt alusta asti aivan täysillä ja täydellisellä ruokavaliolla ja lisäravinteilla. Nyt vasta alan käyttää palautusjuomaa ja aloin myös seuraamaan tarkemmin ruokani sisältöä jolloin tiedän tarvittava muutokset siihenkin.

Kevät 2013 44/45 kg ja  Joulukuu 2014, 50 kg. Nykyään tuo mekko vähän kiristää..

Vieläkin on vaikka mitä opittavaa, homma etenee hitaasti, mutta varmasti. Onneksi saan apuja ihanalta"valmentajaltani" joka jaksaa neuvoa ja antaa ohjeita. :) Tottakai kiitos kuuluu myös yhdelle ystävälleni jonka mukana pääsin ensimmäisiä kertoja oikeasti salille ja opin käyttämään laitteita.




- Clarissa

4 kommenttia:

Kommentoi/kysy :)