torstai 10. syyskuuta 2015

Interrail - Nizza

Aika jatkaa taas matkaa. :) Tässä edellinen jos jäi välistä: Interrail - Barcelona

Barcelonasta kesti todellakin yli 14 tuntia että päästiin Nizzaan. Muutama vaihto, aikaa todella vaihtelevasti. Figueresillä vietettiin 4 tuntia junaa odotellen ja Marseillen vaihto oli kuin suoraan Amazing Racestä kun juostiin junasta seuraavaan. Tosin juokseminen oli turhaa sillä Marseilesta lähtevä juna oli 20 minuuttia myöhässä. Ei ollut oikeasti kiire, parempi niin.

Seuraavaa junaa odottelemassa. Hellettä riitti.

Yhdentoista aikaan päästiin vihdoinkin Nizzaan, hostellissa Jenni jo odotti meitä. Hostelli oli ihan söpö ja siellä oli tunnelmallinen sisäpiha. Huoneessa meidän kanssa oli kolme muuta, kaks jätkää ja yks nainen. Kotiuduttiin ja mentiin nukkumaan.

Jenni sai vihdoinkin seuraa, kun oli odotellut meitä päivän kun oltiin jumissa Barcelonassa. Ps. Hostellin söpö sisäpiha.

Ensimmäinen yö sai ikävän suunnan kun eräs huonetovereista kömpi umpihumalassa huoneeseen. Kuulin vähän örvellystä ja muuta mutta en välittänyt. Hetken päästä kuulosti siltä että tyyppi olisi tukehtumassa tai jotain.  Aamulla selvis että tyyppi oli oksentanut sänkyyn. Koko huone haisi mutta pahin oli se, että oksentaja oli yläpedissä, Nooran yläpuolella. Ällötys vaan nousi kun Noora mainitsi että oli jalat kastunu vähän...

Oksentaja-tyyppi oli australialainen, sanoi olleensa pihalla ryyppämäässä ruotsalaisten kanssa. Pitkään kesti aamulla että ees kehtas puhua meille, kyllä se pahoitteli mutta hän jaksoi jauhaa kuinka älytöntä oli että hän oli nukkunut kengät jalassa...  Mun mielestä oli älytöntä ettei tyyppi tajua että oksentaa maatessaan..

Paettiin hajua (joka kesti koko ajan kun oltiin kyseisessä paikassa) rannalle. Matkalla otettiin aamiaista kiinalaisesta kun ei meinannut tulla kohtuuhintaista kahvilaa vastaan. Hyvää oli. Aamupäivä sitten maattiin kivirannalla ja kierrettiin vähän Nizzaa. Ihan hieno paikka, muttei hurmannut niinkuin Barcelona. En osaa sanoa miksi.


Illaksi suunnattiin katsomaan Monacoa. Junalla pääsi 20 minuutissa näppärästi Nizzasta. Ihasteltiin jahteja ja kuljettiin ympäriinsä. Kasinoiden lähellä oli aivan ihana puisto missä vähän istuskeltiin. Siihen tuli isä, lapsi ja lapsen hoitaja ruokkimaan puluja. Sitten hetkeä myöhemmin saapui mies ja nainen joita valokuvaaja kuvaili ja niillä oli oikeen meikkaja mukana. En tiedä keitä olivat mutta oli hauska kokemus että tyhjästä ilmestyivät. Viimeisellä junalla sitten takaisin Nizzaan.  Illalla mentiin vielä kuutamo-uinnille yölliselle rannalle. Aika vilposta oli ja aallotkin yllättävän isoja..


Jahdit <3

Malleja? Bloggareita? Ig-julkkiksia?

Ote matkapäiväkirjasta 30.6. "Monaco oli eritavalla hieno mitä odotin. Odotin kylmää, pröystäilevää ja tärkeilevää ilmapiiriä. Sitä ei ollut vaan porukka oli iloista ja rentoa ja maanantainakin hotellissa bileitä." 
 

 
Monaco.


Tässä vaiheessa matkaa oltiin vielä hehkeitä ja vaatteetki puhtaita!
Siinä pätkä formula-rataa.


Aamulla päätettiin mennä junalla Villefranche-sur-Merille, joka oli matkalla Monacoon. Bongattiin sieltä vähän kivempi ranta kuin mikä Nizzassa oli (suojaisempi ja pienempää kiveä). Oli tosi kiva. Ei tarvinut kuin portaat kävellä alas ja oltiin rannalla. Siellä vietettiin aamupäivä ennen kuin lähdettiin kohti Italian La Speziaa.

Alas rappusia ja pääsi rannalle. Iltapäivällä kohti Italiaa :)

Hyvää alkavaa viikonloppua!

- Clarissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi/kysy :)