maanantai 16. marraskuuta 2015

Viherjauheen voimalla kohti kaamosta

Nyt sitten lankesin... Olen lueskellut blogeista ja vaikka mistä erilaisista viherjauheista. Tänään sitten astelin Prisma-keskuksen terveyskauppaan ja kyselin erilaisista viherjauheista. Sitä, mitä ajattelin, ei ollut mutta ihan hyvältä vaikuttaa tää mun ostos. Ostin siis Cocovin Viher MIXin.

Tällänen purnukka.


Mitä on viherjauhe?

Viherjauhe on jauhetta, jossa on sekaisin erilaisia, terveellisiä vihreitä kasveja. Jauheita on monenlaisia,  niissä on erilaisia oraita ja leviä. Saattaa olla myös vihanneksia kuten lehtikaalia tai muita.

Cocovin ViherMIX sisältää banaanijauhetta, vehnäorasta, spiruliinaa, chlorellaa ja baobabia.

Viherjauheet ovat todella ravinteikkaita verrattuna niistä saatavaan energian määrään eli ne ovat ravintoainetiheitä. Pari lusikallista viherjauhetta vastaa monia vihreitä kasviksia, joita saisi kuulemma syödä aika ison kasan ennen kuin ollaan saavutettu viherjauheen ravintoaineet.

Tuoksu on tuttu ja muistuttaa kasviravinnetta. Leviä siinäkin...


Miksi halusin kokeilla viherjauhetta?

Listasin alle paljon positiivisia juttuja mihin törmäsin kun selvittelin hyötyjä.

- Jauheiden avulla saa ruokavalioon lisättyä ravintoainetiheyttä.

- Viherjauheesta saa lisää antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja. Mm. magnesium, kalsium, rauta.

- Klorofylli eli kasvien lehtivihreä on erinomainen puhdistus- ja rakennusaine keholle. Lehtivihreä sitoo erilaisia raskasmetalleja ja myrkkyjä ja auttaa niitä poistumaan elimistöstä. Haitallisia metalleja tulee elimistöömme mm. ruuasta, ilmasta ja kosmetiikasta.

- Viherjauhe parantaa veren rauta-arvoja; lehtivihreän molekyylirakenne on samanlainen kuin hemoglobiinin. Voit kokeilla korvata rautatabletit lehtivihreällä jos saat tableteista vatsavaivoja.

- Useimmissa viherjauheissa on spiruliinaa, joka yllä pitää verensokeria ja torjuu nälän tunnetta. Siksi sopii laihduttajalle.

- Myös chlorellaa  on useissa jauheissa. Se lisää vastustuskykyä ja sitoo suolistosta haitallisia aineita.

- Elimistön pH-tasapaino paranee. Usein elimistö on turhan hapan mm. stressin, kofeiinin ja prosessoidun ruuan takia. Kun pH on parempi, voi sen tuntea korkeampana energiatasona, parempana unena ja nopeampana palautumisena.

Eli kyllä löytyy hyötyjä! Toivottavasti tällä saa lisää puhtia tulevaan kaamoseen. :) Itseäni kiinnostaa myös erityisesti tuo elimistön puhdistuminen. On tietysti kiva saada lisää lehtivihreää ruokavaliooni, sillä itse syön vihreitä kasviksia ihan liian vähän.



Muista nämä!

Kaikkia kasviksia, hedelmiä ja vihanneksia ei todellakaan kannata viherjauheella korvata. Mutta loistava lisä tämä on, varsinkin jos tulee syötyä jollain aterialla turhan vähän kasviksia (kuten itselläni on).

Käyttö kannattaa aloittaa varovasti teelusikallisella ja lisätä sitä pikkuhiljaa 1-2 ruokalusikalliseen päivässä. Kaupassa sanottiin että kun jauhe alkaa vaikuttamaan, saattaa puhdistusreaktio tehdä vaikkapa päänsäryn.

Netistä löytää paljon erilaisia sekotuksia viherjauheita, joista varmasti löytyy jokaiselle mieluinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi/kysy :)