perjantai 18. heinäkuuta 2014

Herkkuja

Ajattelin tällä kertaa kertoa, mitä kakku-harrastukselleni kuuluu.

Tuossa kun kolmisen vuotta sitten innostuin kakuista ja muista leipmuksista ja erityisesti niiden koristelusta, on niitä jonkin verran tullut tehtyä, eikä tämä "harrastus" ole mihinkään kadonnut. Olisin paljon enemmänkin kakkuja ja leipomuksia tehnyt mikäli olisi syöjiä ja aikaa ja rahaa. Tai enköhän syöjiäkin sais jos facebookissa kutsun pistäisin, mutta en aina ole niin sosiaalisella tuulella ja rahathan siinä loppuis.

Useimmat ohjeet on otettu Kinuskikissalta, koska hänen blogissaan on hyviä ohjeita ja havainnollistavia kuvia tarpeeksi. Olen loppujen lopuksi aika epävarma kokeilemaan uutta leipomisessa ja joskus perusasiatkin tarvisivat varmistuksen. Nyt olen pikkuhiljaa alkanut luottamaan itseeni ja todennut että kokeilemallahan sitä oppii. Sovellan ohjeita ja lisään eri makuja kakkuun jos alkuperäinen ei miellytä.

Tänä vuonna synttärikakuksi testasin värikästä raita-kakkua, jonka ohje löytyy Kinuskikissalta. Mutta koska mielestäni kakussa ei ollut tarpeeksi makua, maustoin yhden raidan sitruunaliköörillä. Toimi, kannattaa ehdottomasti kokeilla. Äläkä turhaan säästele sitä. ;D (kuva alimmaisena vasemmalla)

Mutta, peruskakkuja ja muffineita lähinnä kuuluu "kokoelmaani". Tässä kuvia joistakin leipomuksista ja koristeista.

Muutamat synttärikakut on siis tullu tehtyä. Lisäksi erilaisia kukka muffineita, niin ja tuosta ruusu-kakusta tein kerran myös pienen hääkakun tilauksesta (kuva toinen rivi, oikealla). Oli hääpari oikein tyytyväisiä. :D



Ja kakkuja syödessä saa helposti kiinni ne kaloritki mitkä on kuluttanu salilla kun laihtua ei tarkoitukseni ainakaan ole :D (joo joo saa kaloreita vähän terveemmistäki ruoka-aineista mutta kakku on hyvää).

Eat cakes, lift weights. 
x Clarissa  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi/kysy :)