tiistai 11. elokuuta 2015

Interrail - Kohti Alppeja

"Jänskää! Lento 17.50 Tampereelta Hahniin."
Tampereelta Ryanairin lento lähti aikataulussa, Hahnissa oltiin aikasemmin kuin piti joten ehdittiin hyvin bussiin joka vei meidät Mannheimiin. Saksassa oltiin eka yö ja aamulla aikainen herätys että ehditään hakea evästä ja muutamia tarvikkeita matkaan.
 
Sää oli sateinen ja ennen junaan nousemista pyörittiin vähän Mannheimin keskustassa. Olen sielä aika monta kertaa aikasemminkin käynyt mutten kesällä. Kahvilasta haettiin vähän aamiaista ja aikaisemmin aamusta oltiin ostettu muita eväitä. Lähdettiin sitten junalla kohti Sveitsiä, Zurichiin.

Noora ja mä tyylikkäinä

Tunnelmaa junasta


Zürich oli ihan hieno kaupunki, Sveitsin yksi talous-kaupungeista. Se sijaitsee järven rannalla, jonka takana näkyy sumuisesti Alpit. Vanha kaupunki oli myös ihan söpö kapeine kujineen. Seuraavaksi yöksi ei ollut yöpaikkaa joten piti sitten varailla paikallisesta hostellista paikkaa.

Löydettiinkin hyvä paikka joka olisi suhkot lähellä; Langstar's backpacker hostel.  Edullinen se ei todellakaan ollut, mutta halvimmasta päästä Zürichin valikoimaa; 50 frangia yöltä/naama ja siis jaetussa makuusalissa. Saatiin me sentään yhdet juomat ilmaseksi alakerran baarista, jossa oli kiva tunnelma.

Zûrich

Zürich


Seuraavana aamuna vielä vähän pyörittiin kaupungilla ja suunnattiin Luzerniin, jossa jo olen kerran aikaisemmin käynyt. Söpö paikka sekin ja paljon enemmän turisteja. Rautatieaseman lähellä oli satama, josta lähti laivoja kiertoajeluille ja päätettiin ostaa tunnin maisema-ajelu. Hinta 25 euroa ja kesti tunnin. Se oli kyllä hieno ja hintaan kuului englanninkielinen opastus jolloin ajelusta sai vähän enemmän irti. Opastuksessa kerrottiin tarinoita ja faktoja kylistä, kartanoista ja vuorista jotka näkyivät järvelle. 


Luzernin kuuluisa silta Kapellbrücke.
Maisemaa järviajelulta.


Ajelu oli tosi rentouttava. Takaisin satamaan päästyämme suunnattiin linnoitukselle, jossa käveltiin muuria pitkin kellotorniin. Linnoitus oli mäellä joten kaupungin hälinästä pääsi taas pois. Muuri oli kyllä turhan korkealla ja mun  korkeanpaikankammo pääsi valtaan. Kuvia ei montaa tullut napattua vaikka kaupunkiin oli hienot näkymät kun kädet oli kiinni muurin seinässä. Vastaan tullee suomalaisperheen äiti totes mulle ettei sitten kannata mennä kellotorniin jos pelottaa jo nyt. En siis mennyt torniin vaan Noora sai yksin kiivetä sinne. Oli kuulemma hyvä etten mennyt...

Korkeella. Luzern.


Käveltiin alas ja suunnattiin takaisin rautatieasemalle; suunnaksi otettaisiin Interlaken, jossa olikin yöpaikka varattuna.

- - -

Jotta tästä ei tulis mitään ylipitkää tekstiä jätän jutun tähän ja jatkan ens kerralla :)

- Clarissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi/kysy :)