keskiviikko 19. elokuuta 2015

Interrail - spontaaneja ideoita

Viimeksi aloitettin matka Saksasta ja nyt on suuntana Interlaken.



Interlaken


Maisemat oli tosi hienot kun mentiin kohti seuraavaa kohdetta. Asemalta löydettiin hostellille helposti. Alpit kohos hienosti ympärillä ja Interlaken vaikutti tosi rauhalliselta kaupungilta. Olin varannut meille seuraavaksi yöksi halvan yöpaikan; vaan 5 euroa! Mikä on siis Sveitsin mittapuulla aivan minimaalisesti.

Hostelliyön halpa hinta selvis check-in:ssä kun meiltä kysyttiin että oltiinko tietoisia että nukuttas seuraava yö riippumatossa. No, ei, mutta selvishän se sitten. Oltiin asian kanssa ihan sujut, ja meillä oli makuupussitkin missä nukkua. Mentiin vielä iltapalalle koska oli hullu nälkä! Siinä mitä ehdittiin ruokailun lomassa keskustella, juteltiin että kyllä pitäs sitä lämpöö saada. Pari edellistä päivää ollu aika pilvistä ja tuulista. Ja syntyi ajatus Barcelonasta. Se ei kuulunut alkuperäseen suunnitelmaan mutta mitä siitä.

"Olis muuten ollu hyvä, mutta riippumaton pohjan läpi tuli kylmää makuupussista huolimatta."

Yövyttiin Balmer's Herbergessä
Idea sai aikalailla puhtia yöllä kun oltiin jo muutama tunti nukuttu riippumatoissa. Vaikka mulla oli lämmin makuupussi, palelin. Riippumatto ois ollu muuten okei, mutta ne oli ripustettu latomaiseen rakennukseen joka oli väljästi rakennettu. Joo, ihan symppis paikka mutta ei tullu mieleen että Alpeilla voi tulla  niin kylmä yöllä. Kumminki oli vaatteitakin ihan hyvin päällä. Onneksi viereiset kaverit lähti jo kuudelta pois ja heillä oli vuokra-viltit mitkä me otettiin äkkiä meille lainaan. Sitten sai hyvin unta.




Oltiin vielä toinen yö samassa paikassa, sillä kertaa huoneessa kun muuta ei ollut tarjolla. Ilta vaan köllöteltiin sängyllä kun väsytti aika paljon. Aamulla lähdettiin sitten kohti Lyonia ja aikataulu oli aika tiukka, piti ehtiä syömään aamupala, käymään kaupassa ja kävellä asemalle. Selvittiin. Junan vaihtojakin oli muistaakseni kolme sillä matkalla.

Sinne jäi Alpit.


Lyon

Iso ja kaunis kaupunki. Ehdoton vierailukohde meille oli iso puisto, jossa olisi vaikka mitä, muun muassa eläintarha. Asemalta sinne oli puolen tunnin kävely, mutta se kyllä sujui. Käveltiin joen vartta pitkin ja siellä oli hedelmäkojuja mistä ostettiin kaikenlaisia hedelmiä; ostaminen tapahtui elekielellä kun ei osata kumpikaan ranskaa.

Lyon.

Vähän evästä hedelmäkojuilta.


Päivä oli tosi lämmin ja nautittiin piknikistä puistossa. Syödessä tuli mieleen tosi hyvä idea; nukutaan täällä puistossa. Tyytyväisenä rahan säästöön päätettiin mennä se eläintarhakin katsomaan mutta sulkivat juuri ku oltiin porteille päästy, joten se jäi. Kierreiltiin sitten muuten puistoa ja mietittiin potentiaalista yöpaikkaa jostain puskasta. Ruusutarhan puska oli loistava ja siellä oltiin katseilta piilossa.



Illalla puisto suljettiin; mietin mielessäni että moneltakohan puisto aukeaa, sillä aamulla 7.00 lähti juna sinne Barcelonaan. No, murehditaan sitä aamulla. Yö oli yllättävän viileä. Keskiyöllä kuului rapinaa mutta se osottautui onneksi siiliksi. Neljän aikaan sadettimet meni päälle ja kasteli meidät. Oli sekin yöpaikka...

Herätys oli ennen kuutta, ehdittäisiin pakata ja kävellä asemalle. Tosin tuli pieni mutka matkaan kun puiston portti oli suljettu. Puisto aukeisi 6.30 eli vähän turhan tiukkaa tulis, paikalla oltiin n. 6.10. Portista eikä aidasta päässyt ali eikä yli. Piti odottaa. Odotettiin sellainen 5-10 minuuttia ja saatiin seuraa; kaksi poliisia. Me ei jostain syystä osattu englantia eikä muutakaan  kieltä niin päästivät meidät sitten pois puistosta silmänpyöräytysten kera. Heidän ansiosta ehdittiin just meidän junaan. Täydellistä.

Ens kerralla sitten Barcelonan seikkailusta ;D

- Clarissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi/kysy :)