lauantai 6. toukokuuta 2017

Fitness lajien kirjoa

IFBB:llä on liuta lajeja, joita ei Suomen lavoilla ole koskaan nähty.

Fitness kisoja pidetään lapsille (! Juu, kyllä), lisäksi on lajeja kuten Mixed Pairs (parina suoritettava) ja naisille ja miehille omat Fit Model-sarjat, jossa naisilla on uimapuku ja iltapukukierrokset. Miehillä taas t-paita ja shortit ja ”show-puku”. Ja nyt vielä yks uusi!




Tänään kuulin ensimmäistä kertaa lajista nimeltä Wellness Fitness.  Näin EM-kisoista videoita. Bikini fitnessmäisiä poseja väännettiin, mutta kuitenkin naisilla oli lihasta huomattavasti enemmän kuin mitä bikinissä vaaditaan. Lihaksistoa ei esitelty jännittelemällä kuten Women’s Physiquessa tai Body Fitnessissä eikä ollut kireyttä tai erottuvuutta niin paljoa.

Kieltämättä aluksi katsoin videota ja sen otsikkoa monttu auki. "Mitä tämä on?".

EM-kisojen top 6. Kuva:EastLabs Team, Igor Kopcek


Lähdinkin sitten hieman selvittelemään ja IFBB:n sivuilta löysin säännöt kyseiselle lajille:

“The Wellness Fitness division is intended for women who prefer a muscular physique without muscle separation, athletic and aesthetically pleasing, with a bigger body mass than in Bikini Fitness. From this point of view, Wellness Fitness is placed somewhere between Bikini Fitness and Women’s Physique. “

Eli siis tässä on laji niille, joilla on paljon lihasta. Kisaajilla ei tarvitse olla äärimmäistä lihaserottuvuutta ja laji menee jonnekin Bikini Fitneksen ja Women’s Physiquen välille.

Koska säännöt on monta sivua pitkät en jaksanut kaikkea lukea. Uskoisin kyllä että myös Wellnessissä vaikuttaisi ulkonäkö ja stailaus jonkin verran...


Itse en oikein osaa ottaa kantaa tähän lajiin... On tää mun mielestä kuitenkin järkevämpi kuin Fit Model…  Mutta, onpahan jokaiselle jotakin. Itse kyllä pysyttelen ihan bikinissä. Ainakin toistaiseksi ;) 

Mitä mietteitä Wellness Fitness teissä herättää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi/kysy :)