lauantai 10. joulukuuta 2016

Kehonkoostumusmittauksessa

Torstaina oli Intersportilla mahdollisuus päästä ilmaiseen kehon koostumus analyysin. Koostumus mitattiin Futrex-laitteella ja mittaus vei noin minuutin jos sitäkään. Mittaus oli Futrex Basic-tyyppinen ja sain paperin tuloksista. Mutta mitä siitä selvisi?





Mittaus tehtiin alkuillasta, ei heti herättyä, joten tarkempaakin tietoa voisi olla. Päivän aikana kerääntynyt neste ja ruuat vaikuttavat testiin jonkin verran. Mutta halusin ihan mielenkiinnosta nähdä edes jotain suuntaa antavia lukuja.

Testi tehdään infrapunalaitteella hauiksen kohdasta, se ei tuntunut miltään ja oli nopea. Tätä menetelmää on kuulemma käytetty myös Janni Hussin Fitnessmalli kokelaiden kassa.

Noh, eikun huppari pois ja hauis esille! Ensimmäinen mitä kuulin oli että rasvat on alhaisella tasolla naiseksi. Noh, se nyt ei yllätä ollenkaan kun kisoista on vielä niin vähän aikaa.. Rasvaprosentiksi mitattiin 15,7%

Painoindeksi on normaali, 20,6, mutta esimerkiksi ennen kisoja kyseinen luku oli 22. Painoindeksin normaaliksi tulkittava lukema on 18,5 - 25 väliltä, Se antaa karkean arvioinnin ali- tai ylipainosta, mutta lihaskin painaa, joten ulkokuori kertoo enemmän kuin luku. Sitä nyt ei tietenkään tarvi laitteella mitata, mutta se ilmoitetaan silti...



Seuraava luku kertookin sitten enemmän rasvoista. Itselläni kehon rasvoja mitattiin 15,7% eli hieman alle 8 kiloa. Tässä siis kaikki kehon rasva. Tämä luku suositellaan olevan naisella yli 9%. Tämän perusteella lapussa luki rasvattomaksi massaksi 41,7 kiloa.

Pituus, paino ja rasvaprosentti määrittelee seuraavan luvun eli FFMI:n. Se kuvastaa rasvatonta massaa. Mitä matalampi luku sen vähemmän lihasta on. Itselläni luku oli 18,9.

Yksi mielenkiintoisimmista luvuista oli lepoaineenvaihdunta. Sen mukaan kehoni perustoimintoihin kulutan vajaa 1200 kaloria. Tuon siis kulutan jos vain siis nukkuisin.

Tässä siis omia tuloksiani ja tosiaan täysin 100% tarkkoja nämä eivät ole, sillä kaikki päivän aikana nautitut nesteet ja ruuat saattavat vaikuttaa tulokseen. Kiva lappunen silti. :)Ehkä jos tässä tulee sopivia väli niin voisi ihan mielenkiinnosta testata myös muitta mittauksia.