torstai 9. maaliskuuta 2017

Prinsessoja ja astronautteja

Ekat päivät Floridan reissussa tosiaan vietettiin Orlandossa. Nää päivät kyllä sujui sutjakasti kun vierailtiin kunnon turisti kohteissa.







Ekana päivänä suunnattiin Kennedy Space Centeriin tutustumaan avaruuden valloitukseen. Vaikkei mua koskaan ihan älyttömästi oo avaruusmatkailu kiinnostanut niin oli aika mielenkiintoista juttua.

Keskus oli toteutettu huolella ja huomaa että panostettu oli. Keskuksessa pääsi myös kokeilemaan erilaisia interaktiivisia juttuja esimerkiksi korjaamaan satelliittiä ja laskeutumaan lennokilla.
Päästiin kokeilemaan myös miltä tuntuu olla avaruussukkulan kyydissä kun se laukaistaan avaruuteen. Pakko sanoa että se oli erittäin hyvin toteutettu sillä tuntui kun oltaisiin menty nopeasti eteenpäin. Myös "aluksen" alustan liikkeillä saatiin "painottomampi" fiilis kun alus saapui avaruuteen.

Ehdittomasti vierailun arvoinen paikka. Meille ei edes osunut mitään kamalaa ruuhkaa joten oli tosi miellyttävää kierrellä.

Seuraavat kaksi päivää pyhitettiin Disneylle kun otettiin kahden päivän liput Disney Wordiin. Ensimmäinen päivä vietettiin Epcotissa jossa erityisesti maailmannäyttely puoli oli näkemisen
arvoinen. Illalla jäätiin katsomaan ilotulitus joka oli kyllä näyttävin mitä olen koskaan livenä nähnyt.
Tehosteena oli käytetty myös jonkin verran valoja ja lasereita.

'

Toinen päivä päätettiin käyttää Magic Kindomissa. Se oli enemmän huvipuistomainen ja keskittynyt enemmän Disneyn hahmoihin. Päivä oli suhteellisen ruuhkainen ja moniin laitteisiin sai jonottaa lähes tunnin. Kaikkiin ei siksi menty mutta pariin oli tietty päästävä.

Tuhkimon linna

Oli kiva päästä perinteiseen vuoristorataan, kaeuselliin ja erityisesti kirottu kartano teki vakutuksen. 
Se oli  kummitusjunamainen laite jossa ei kuitenkaan tarvinut pelästyä mitään pahemmin. Sielä oli käytetty upeasti hologrammi-tekniikkaa ja luotu aaveita sun muita.

Disney worldissä oli tosi paljon ravintoloita ja kauppoja ja erilaisia esityksiä. Kiva kokemus ja ompahan sekin nähty. Jotenkin hölmöä oli kuitenkin se että Epcotissa oli mahdollisuus nähdä prinsessoja ulkona tietyillä paikoilla. Tällöin ei tarvinut erikseen jonottaa, ellei sitten halunnut mennä tervehtimään, kun taas Magic Kindomissa piti jonottaa pitkään rakennuksiin jossa oli sama mahdollisuus. Sielä ei siis nähnyt edes vilausta muista kuin jotka esiintyivät linnan edessä.

Magic Kindomiin ja takaisin parkkipaikalle pääsi joko junalla tai lautalla.