tiistai 28. maaliskuuta 2017

Proteiinipitoinen vege pasta-ateria

Pääsin viime viikolla tutustumaan mielenkiintoiseen tuotteeseen ja yritykseen. Kyseessä oli itselle uusi, mutta ihan loistava tuote; Tervensin kikherne pasta. Eilen askartelin todella täyttävän ja proteiinipitoisen kasvisruuan (+ lähes gluteeniton).




Miksi kikhernepasta on nyt sitten niin erikoista? Noh, se on täysin gluteiiniton. Siinä on kikherneen kaikki hyvät ominaisuudet; korkea proteiinipitoisuus, kuidut ja ravinteet. Paljon ravintorikkaampaa ruokaa kuin perusmakaroni. Hiilihydraatit ovat hitaasti imeytyviä, näin nälän tunne pysyy kauemmin poissa. Eihän kikhernemakaroni sinänsä mikään uusin juttu ole, mutta itselleni jäänyt melko vieraaksi.

Tervens on ollut lokakuusta 2016 asti pystyssä ja sen pastat tehdään tosiaan Lempäälässä! Tän avulla voi siis tukea myös suomalaista työtä ja yrittäjyyttä!




Itselleni tuotteesta erityisen mielenkiintoisen teki tosiaan proteiinipitoisuus; 21 grammaa 100 grammaa kohden! Mutta seuraava ominaisuus on nopean kokkaajan (lue nälkäisen fitness-muijan) unelma; kikhernepasta keittyy alle 5 minuutissa! 

Seuraavassa on ohje äärimmäisen helppoon, proteiinipitoiseen ja oikeasti täyttävään vegaaniseen ruokaan. Ehkä annoskokoni oli turhan tuhti, koska tunne oli vielä yli tunninkin jälkeen erittäin kylläinen. :)

Eli yksinkertaisesti lämmitin nyhtökauran pannulla, lisäsin tomaattikastikkeen ja maustoin. Koska nyhtökaura tuntui aika kuivalta, laitoin pannulle myös vähän vettä.

Laitoin vedenkeittimen kautta veden kiehumaan kattilaan. Lisäsin reilusti suolaa ja odotin että vesi kiehuu kunnolla. Sitten pasta veteen noin 3-4 minuutiksi ja se on valmista. Vielä vähän päälle oliiviöljyä ja sitten lautaselle.

Lisäsin myös pakasteherneitä ja vähän salaattia annokseen.

Oma annoskokoni oli 125 g nyhtökauraa, 50 grammaa pastaa. Ehkä turhan tuhti mun 50 kilon kropalle, mutta kyllä voin sanoa että nälkä pysyi pitkään poissa. Olin suorastaan yllättynyt.



PS. Tämä ei ole mikään maksettu tuotearvostelu tai muuta vastaavaa. Olen vain niin innoissani tästä tuotteesta että oli pakko kirjoittaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi/kysy :)