lauantai 15. lokakuuta 2016

Miten päädyin bikini fitneksen pariin?

Moikka!

Multa kysytään aika usein miten löysin bikini fitneksen ja salilla treenaamisen, joten eiköhän siitä ole hyvä tehdä ihan postaus. :)




Oiskos tässä ollut treenejä takana puolisen vuotta?

Kaikkihan alkoi käytännössä siitä kun aloitin opiskelut ja muutin uudelle paikkakunnalle. Mua oli jo jonkin aikaa kiinnostanut salilla käynti, mutta sen aloittaminen ei vaan oikeen tuntunut helpolta. En tiennyt mistä hakea tietoa ja mitä ylipäätään tehdä salilla. Muistan nelisen vuotta sitten käyneeni salilla yksinäni ja lähinnä pyörin siellä tehden laitteissa jotain reidenloitonnusta. Suurimman ajan pyöräilin kuntopyörällä. Toki onhan se parempi kuin ei mitään, mutta oikeasti itseä ärsytti kun en osannut tehdä mitään fiksusti.

Pitkään treenien ohella vietin myös normi-opiskelijan elämää. Eli bileitä sillon tällöin...
Jossain vaiheessa tapasin kuitenkin nykyisen poikaystäväni joka kannusti lähtemään salille ja teki treeniohjelmat. Poikaystäväni on käytännössä ollut mun valmentajana alusta asti. Salilla kävin aluksi luokkakaverini kanssa ja hän teki salilla käymisestä kivaa.

Koko ajan treenasin enemmän ja huomasin kehityksen. Se motivoi jatkamaan yhä lisää ja alkoi kiinnostaa aivan eri tasolla. Eräs syksy suostuin mielenkiinnosta lähtemään Nordic Fitness Expoon katselemaan kisoja. Silloin mulle ei ollut oikeestaan mikään tuttua kehonrakennukseen tai fitnesslajeihin liittyen.



Aluksi treenailuni oli tosiaan epäsäännöllistä eikä kauhean tavoitteellista. Jossain vaiheessa myös ruokavalio puolen päätin laitaa kuntoon ja tukemaan tavoitteellista treenaamista. Laskin eräänä päivänä ruokavalioni kalorit ja totesin että tulee aivan liian vähän. Melkein yhdeltä istumalta päätin alkaa syömään enemmän (mikä nyt ei ehkä ollut se fiksuin tapa ) jotta muhun tarttuisikin jotain. Ja se toimi, lihasta alkoi tarttumaan paremmin.

Muutamia kisoja menin katsomaan keväällä ja syksyllä ja viime vuonna Fitness Expon jälkeen lähdin Vierumäelle fitness-leirille hieman kartoittamaan lisää ja ottamaan vinkkiä, sopisiko bikini fitness lajikseni ja milloin. Olin kuullut muutamalta taholta, että rakenteeltani voisin olla sopiva. Leirillä näytettiin bikiniin vihreää valoa ja hetken mietittyäni päätin etsiä valmentajan ja olla syksyllä  2016 lavalla. Valmentajan halusin siksi, etten uskaltanut lähteä projektiin ihan ilman koulutettua asiantuntijaa.


Vierumäellä fitness-leirillä viime vuonna.
Jos olisin lähtenyt kisaamaan jonkun suuren elämäntaparemontin innoittamana ja heti punninnut ruuat ja ruvennut treenaamaan todella kovaa, en tiedä tekisinkö tätä enää. Toki en voi olla miettimättä kuinka paljon edellä kehityksessäni olisin jos olisin tehnyt kaikki näin alusta asti. Mutta mitä sitä enempää jossittelemaan.

Kisatunnelmia Jyväskylän karsinnasta.

Olen siis hiljalleen kasvanut fitness-elämäntapaan ja sitten halusin haastaa itseäni ja ottaa lisää tavoitetta harrastukseeni. Bikini lajina valikoitui itselleni lähinnä siksi että se on lähellä omaa kauneusihannetta ja rakenteeltani sovin siihen ehkä parhaiten. Toki en missään nimessä voi sanoa ettenkö vaikka menisi joskus body fitneksen puolelle mutta mulla on paljon annettavaa bikinin parissa, joten sillä jatketaan luultavasti monia vuosia. :)

Hei! Ja käykää tykkäämässä facebookissa urheilija-sivustani! 

Kuva Tomi Rehell

2 kommenttia:

  1. Miten valitsit nykyisen valmentajasi? mitä kautta löysit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valinnan tein fiiliksen ja budjetin perusteella. Uskoin että edullisempikin valmennus riittää minulle. Lisäksi halusin suht pieneen tiimiin. Löysin Team Tähtikunnon Suomen fitnessurheilu ryn sivuilta, jonne on listattu viralliset tiimit http://suomenfitnessurheilu.fi/tiimit/luettelo/

      Poista

Kommentoi/kysy :)